КАТ отписва служебно коли без „Гражданска отговорност“

02.01.2016 / 13:42 5

От днес се затягат мерките при липса на застраховка „Гражданска отговорност“.

Самата застраховка вече ще може да се сключва по интернет без електронен подпис. Това са част от промените в Застрахователния кодекс.

Вече можем да сключваме задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ онлайн, без да ни трябва електронен подпис, а хартиения й вариант и стикера ще получаваме по куриер. Това обаче може да я оскъпи, ако я плащаме на вноски. Глобата за несключена „Гражданска отговорност“ е намалена от 400 на 250 лева за физическо лице. А при неплатена навреме застраховка, регистрацията на превозното средство ще се прекратява служебно. Възстановяването на регистрацията също ще може да става автоматично, пише Нова Варна.

Задължителната застраховка „Гражданска отговорност“ вече може да се сключва по интернет без да ни е необходим електронен подпис, като ще се плаща с кредитна или дебитна карта. Застрахователят ще има задължение до 3 дни да ни изпрати по куриер хартиения вариант на застраховката с негов подпис и стикера, който да залепим на предното стъкло на автомобила си, съобщава novini.bg. Така ролята на куриерските услуги се увеличава, което може да оскъпи застраховката. Глобата за несключена Гражданска отговорност е намалена от 400 на 250 лева за физическо лице. А когато потребителят е уведомен и му е даден срок да заплати застраховката си, но той не изпълни задължението си навреме, регистрацията на превозното средство ще се прекратява служебно.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама